Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 17:22

Парутинська ЗОШ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 76
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 14 » Олімпійські Ігри
21:18
Олімпійські Ігри

З 11 по 13 травня в с. Парутине відбулися «Олімпійські Ігри – 2015» серед Вальдорфських шкіл України. За традицією Ігри завжди проводять на землях античної Греції або її колоній. У цьому році відкриття і проведення Ігор відбулося в Національному історико-археологічному заповіднику «Ольвія».

З історії виникнення Олімпійських Ігор.

Існує така легенда, що найперше Олімпійські ігри були організовані Геркулесом, сином Зевса. Також є відомості про те, що перші Ігри проводилися в 776 році до н.е. на полях Олімпії. Стародавні греки вважали Олімпійські Ігри дуже важливими, вони казали, що тіло так само, як розум і душа, повинно бути розвинене. Ніщо не могло перешкодити проведенню Ігор: навіть якщо йшла війна, вона повинна була припинитися. Олімпійські ігри проводилися один раз на 4 роки протягом тисячоліття, поки в 394 р. н.е. римляни не відмінили їх.

Потім, через багато років, у французького барона Пьера де Кубертена виникла ідея відновлення Олімпійських ігор. У 1894 році за його ініціативи був скликаний міжнародний конгрес 15-ти держав. Цей конгрес одноголосно визнав необхідність відродження Олімпійських ігор і проведення їх регулярно, один раз в чотири роки. Через два роки на відбудованому стадіоні в Афінах, в Греції, були проведені перші сучасні Олімпійські Ігри.

Участь у змаганнях взяли учні-пятикласники трьох шкіл: Одеської Вальдорфської школи «Ступени», Київської Вальдорфської школи «Софія» та Парутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Відкриття Ігор розпочалося театралізованою виставою біля головного вівтаря на теменосі Ольвії (теменос – це священна ділянка міста). Олімпіоніки, так називають учасників змагань, познайомилися з давньогрецькими богами Зевсом, Афіною, Афродітою, Фемідою, Діке, Гераклом та Хором. Проспівали гімн богам та дали клятву полісів (поліс – це міська громада, колектив громадян певного міста…). Був запалений олімпійський вогонь. Усі учасники, у ході жеребкування були поділені на п’ять команд: террійці (стихія землі), аквійці (стихія води), геліосійці (стихія сонця), борійці (стихія вітру) та ксилійці (стихія рослин). Судді Олімпійських Ігор – елланодіки, принесли клятву Зевсу, що судити будуть чесно. Закінчився перший день театралізованою виставою Київської Вальдорфської школи «Софія»

Другий день розпочався власне змаганнями у п’яти видах спорту: метання диска, біг на коротку дистанцію, стрибки у довжину, вільна боротьба та метання списа. Змагання пройшли у дружній атмосфері. У фінал вийшли по два учасника із кожної команди. Серед них і п’ятикласники Парутинської школи: Згурський Богдан – вільна боротьба та метання дисків, Біньковська Карина – біг на коротку дистанцію, Мурашкін Леонід та Корольчук Владислав – стрибки у довжину. У ході фінальних Ігор кожна із команд дістала перемогу у певному виді спорту. А Мурашкін Леонід посів почесне третє місце у змаганнях зі стрибків у довжину. Закінчився другий день театралізованою виставою Одеської Вальдорфської школи «Ступени»

Заключний етап Олімпійських Ігор розпочався 13 травня естафетою-марафоном учасників змагань. Переможцем стала команда террійців. Закриття Олімпійських Ігор, по традиції,  відбулося біля головного вівтаря на теменосі Ольвії. Учасники змагань отримали почесні грамоти, а переможці-олімпіоніки – золоті  медалі олімпійців.

Олімпійські Ігри пройшли цікаво, весело, завзято. Всі учасники були задоволені співпрацею та спілкуванням один з одним, школи обмінялися сувенірами та подарунками, учні та керівники з різних областей України потоваришували між собою і домовилися, що наступного року знову зустрінуться на Ольвійській землі.

Шеіна Т.В.

учитель хімії та біології,

класний керівник 5 класу

 Парутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 755 | Додав: Andrei0312 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz