Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 13:09

Парутинська ЗОШ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 76
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 4 » Історія і час
12:49
Історія і час

          Найпрекрасніша з наук - давня і вічно молода історія . Вона виховує в нас кращі людські - почуття патріотизму, мужність , сміливість, рішучість ,  доброту , почуття прекрасного і розвиває інтелект.

         У Парутинській ЗОШ, починаючи з 22 січня і закінчуючи 29 січня , був проведений тиждень історії. Розпочався він загальношкільною лінійкою , приуроченою Дню Соборності українських земель " Велика і свята, моя ти  Україно!" Пам"ять про події 22 січня 1919 року залишаються символом  , який об"єднує  українців , де б вони не жили .

         Основна мета тижня 6 виховувати в учнів почуття національної гідності, розвивати вміння самостійно аналізувати факти ; збагатити інформацією про невідомі сторінки з історії, літератури , мистецтва України ; виховувати любов до історії , повагу до знань ,  патріотизм.

         25 січня проведено захід " Суверенна  моя Україно" , на якому було використано відеофільм " Мальовничі куточки України" пісні " Я України син" , " Україно, Україна" . Активну участь  у заході взяли учні 9-11 класів.

         Також у цей день учні 7 класу стали учасниками історичного  марафону . Клас було розділено на 3 команди, між якими проведена розминка " Хто швидше" та ряд змагань " Хто або що"," Знайомство", " Крилаті вислови" , " Чорна скринька " , "Заморочки з мішечка ". Учні з цікавістю відповідали на поставлені  запитання, боролись за перемогу .

         27 січня було проведено три заходи : година спілкування " 27 січня - Міжнародний день вшанування пам"яті жертв Голокосту" ( 8 клас) ; командна гра " Я люблю Україну", де учні 6 класу брали активну участь у конкурсах " Моя держава - Україна" , " Мандрівка в історію ". Але найцікавішим  конкурсом виявився " Склади власний вірш - синквейн" , де учні складали вірші про Україну , маму , друга .

         Учні 9 класу з цікавістю брали участь у комунікативному практикумі    " Парадокс на острові скарбів " , де учні фантазували , розв"язували складні проблемні ситуації , придумували сюжети для картин , передавали думки  іншими словами ,  виконували психологічний  " Стакан води". А найцікавішим завданням було зведення  корабля , де учні робили фігуру , схожу на корабель, залучаючи членів команди і речі , які вони мали.

         28 січня учні 5 класу вибороли першість у заході-грі " Моя Батьківщина, рідна Україно, зростай у серці моїм". Виконуючи вправи           " Вислови думку " , "Мікрофон" , в учнів формувалася громадська позиція. Заповнюючи пропуски в тексті , розвивали пам"ять, логічне мислення . Змагаючись та граючись, учні виростили дерево української державності , згадали про  визначних особистостей України , про надбання українців , якими  нам необхідно пишатися.

         І на завершення тижня був проведений вечір - пам"ять " От де , люде , наша слава , слава України" . Цей захід був проведений до Дня пам"яті борців за волю України , що полягли під Крутами у січня 1918 року . Була розкрита ще одна маловідома сторінка в історії українського народу . Під час проведення захожу звучали церковні дзвони , " Реквієм" , пісні " Червона калина", " Під Києвом, під Крутами..."  В пам"ять про героїв , замордованих під Крутами , оголошено хвилину мовчання  та запалені свічки. Тих жертв не можна забувати , не можна  подарувати. Вони кличуть не до помсти , не до ненависті та злоби , а до великої любові до рідного краю...

                                               Учитель історії Парутинської ЗОШ І-ІІІ ст.

                                               Андрєєва Г.В.

$IMAGE6$

Переглядів: 879 | Додав: Andrei0312 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz